Verkkokauppa (Ecwid)

Verkkokaupan pikaohje

Pääset hallinnoimaan verkkokauppaasi yläpalkin LisäominaisuudetE-Commerce +-osiossa.

Tuotteiden päivitys ja lisääminen

Tuotteet löytyvät vasemman reunan valikon Katalogi-osiosta kohdasta Tuotteet. Tuotteita voit muokata joko massana kerralla (Bulk Edit All) tai klikkaamalla yksittäisen tuotteen kohdalla painiketta Muokkaa Tuotetta. Uusien tuotteiden lisäys onnistuu Uusi Tuote-painikkeen kautta.

Tuotteen hinnan, saatavuuden ja varastosaldon pääset lisäämään tuotemuokkauksen oikeassa reunassa. Huomaathan, että tuotteiden hinnat lisätään kauppaan verollisina. Tuotteen Yleiset-välilehdellä voit lisätä tuotteelle nimen, kuvia, tuotenumeron, painon ja kuvauksen. Mikäli tuotteilla on variaatioita (esim. eri kokoja), saat lisättyä ne tuotteen Asetukset-välilehdeltä.

Tilaukset

Uudet tilaukset tulevat sähköpostiisi ja näet ne heti E-commerce-osion etusivulla tai tarkemmin vasemman reunan valikon Oma myynti -osiossa. Klikkaamalla yksittäisen tilauksen oikeassa reunassa näkyvää nuolta, pääset näkemään tilauksen tiedot tarkemmin. Voit muokata tilauksen tilaa kohdassa Toteutumisstatus sitä mukaa kun tilaus siirtyy käsittelystä toimitukseen.

Hinnanalennukset

Jos yritys markkinoi tuotetta alennettuun hintaan, on jatkossa aina ilmoitettava myös alin hinta, jolla tavaraa on markkinoitu hinnanalennusta edeltäneiden 30 päivän aikana. Korkeintaan 60 päivää kestävässä markkinointikampanjassa, jossa tuotteen hinta laskee yhtäjaksoisesti, alin ilmoitettava hinta on se, millä tavaraa on markkinoitu ensimmäistä hinnanalennusta edeltäneiden 30 päivän aikana.  

Voit ilmoittaa direktiivin mukaisesti hinnanalennukset näin: 

1) Mene ensin kohtaan Asetukset/Settings ja valitse sieltä Muokkaa kaupan merkkejä/Edit store labels 

  • Hae ensin merkki Get Started nappulan avulla 
  • Merkin nimi on CompareToPrice.save 
  • Määritä merkkiin kuvaus ”Alhaisin hinta alennusta edeltäneen 30 päivän aikana”  
Ecwid verkkokaupan asetukset

2) Nyt merkin kuvaus löytyy jokaiselta tuotesivulta ja listaukselta. Alla esimerkit miten kuvaus näyttäytyy verkkokaupassa

Ecwid verkkokaupan tuote Ecwid verkkokaupan tuotelistaus

Muista tämän jälkeen aina muuttaa myös vertailussa näkyvä hinta kuvauksen mukaisesti, mikäli alennuksiin tulee muutoksia kampanjan aikana.