Fonectan työntekijä - Mono EcwidFonectan työntekijä - Mono Ecwid

Verkkokauppa (Ecwid)

Verkkokaupan pikaohje

Pääset hallinnoimaan verkkokauppaasi yläpalkin LisäominaisuudetE-Commerce +-osiossa.

Tuotteiden päivitys ja lisääminen

Tuotteet löytyvät vasemman reunan valikon Katalogi-osiosta kohdasta Tuotteet. Tuotteita voit muokata joko massana kerralla (Bulk Edit All) tai klikkaamalla yksittäisen tuotteen kohdalla painiketta Muokkaa Tuotetta. Uusien tuotteiden lisäys onnistuu Uusi Tuote-painikkeen kautta.

Tuotteen hinnan, saatavuuden ja varastosaldon pääset lisäämään tuotemuokkauksen oikeassa reunassa. Huomaathan, että tuotteiden hinnat lisätään kauppaan verollisina. Tuotteen Yleiset-välilehdellä voit lisätä tuotteelle nimen, kuvia, tuotenumeron, painon ja kuvauksen. Mikäli tuotteilla on variaatioita (esim. eri kokoja), saat lisättyä ne tuotteen Asetukset-välilehdeltä.

Tilaukset

Uudet tilaukset tulevat sähköpostiisi ja näet ne heti E-commerce-osion etusivulla tai tarkemmin vasemman reunan valikon Oma myynti -osiossa. Klikkaamalla yksittäisen tilauksen oikeassa reunassa näkyvää nuolta, pääset näkemään tilauksen tiedot tarkemmin. Voit muokata tilauksen tilaa kohdassa Toteutumisstatus sitä mukaa kun tilaus siirtyy käsittelystä toimitukseen.

Hinnanalennukset

Jos yritys markkinoi tuotetta alennettuun hintaan, on jatkossa aina ilmoitettava myös alin hinta, jolla tavaraa on markkinoitu hinnanalennusta edeltäneiden 30 päivän aikana. Korkeintaan 60 päivää kestävässä markkinointikampanjassa, jossa tuotteen hinta laskee yhtäjaksoisesti, alin ilmoitettava hinta on se, millä tavaraa on markkinoitu ensimmäistä hinnanalennusta edeltäneiden 30 päivän aikana.  

Voit ilmoittaa direktiivin mukaisesti hinnanalennukset näin: 

  1. Klikkaa tuotteen muokkauksessa vasemman reunan kohtaa Manage pricing options.
  2. Syötä alennushinta kenttään Pricing ja alkuperäinen hinta kenttään Vertailuhinta. Vertailuhinnan on oltava suurempi kuin nykyisen hinnan.
  3. Kun kohdassa Vertailuhinta on hinta, kauppaan tulee näkyviin kenttä Alin hinta ennen alennusta/Lowest price before discount, johon voit päivittää alimman hinnan hinnanalennusta edeltäneiden 30 päivän aikana.
Tuotteen hinta, Ecwid

30 päivän alin hinta näkyy kaikilla alennustuotteilla. Kentän tekstiä on tarvittaessa mahdollista muokata osiossa Asetukset ja valitse sieltä Muokkaa kaupan merkkejä/Edit store labels. Hae merkki Get Started nappulan avulla. Merkkien nimet ovat ProductDetails.lowest_price ja ProductList.lowest_price. Määritä merkkiin kuvaus.

Alla esimerkit miten kuvaus näyttäytyy verkkokaupassa.

Ecwid-kaupan tuotteen tiedot Kaupan tuotteet

 

Muista tämän jälkeen aina muuttaa myös vertailussa näkyvä hinta kuvauksen mukaisesti, mikäli alennuksiin tulee muutoksia kampanjan aikana.

Maksutapojen järjestys

Kuluttajan ostaessa hyödykkeitä verkossa elinkeinonharjoittajan tulee esittää tarjolla olevat maksutavat sopimuksen tekemisen yhteydessä sellaisessa järjestyksessä, että luotolliset maksutavat ovat viimeisenä. Voit lukea tarkemmin aiheesta sekä maksutapojen järjestyksestä Finlexin sivuilta.

Voit muuttaa verkkokauppasi maksutapojen järjestykseen näin:

1) Mene ensin kohtaan Maksut/Payment ja valitse sieltä minkä tahansa maksutavan kohdalta Actions ja siitä avautuvasta alasvetovalikosta Sort.

Ecwid-verkkokaupan maksutavat

2) Tartu kiinni maksutavasta ja raahaa se hiirellä halumaasi kohtaan.

Ecwid-maksutapojen lajittelu