Arvioi yrityksesi kotisivut: Täyttääkö ne laadukkaiden sivustojen kriteerit?

29.2.2024 | Lukuaika 4 min

outi.ylonen@fonecta.com

Artikkelin kirjoittanut

Yksi keskeisimmistä tekijöistä yrityksen menestyksessä on näkyvyys ja saavutettavuus verkossa. Suurin osa asiakkaista hakee tietoa ja palveluita ensisijaisesti verkosta, jolloin on välttämätöntä, että yrityksen kotisivut eivät ainoastaan ole olemassa, vaan ne myös täyttävät laadukkaiden kotisivujen kriteerit.

1. Hakukoneystävällisyys

Kotisivut, jotka eivät näy hakukoneissa, ovat kuin kirja ilman nimeä kirjastossa. Ne saattavat olla olemassa, mutta kukaan ei löydä niitä. Varmistathan ainakin seuraavat asiat kotisivuiltasi:

  • Kotisivuilla tulisi käyttää avainsanoja, jotka liittyvät yrityksen toimintaan ja palveluihin. Avainsanojen sisällyttäminen sivuston otsikoihin, kuvauksiin, URL-osoitteisiin ja sisältöön auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston aihepiirin ja merkityksen.
  • Hakukoneet arvostavat laadukasta, ajantasaista ja käyttäjäystävällistä sisältöä. Sivustolla tulisi olla hyödyllistä tietoa, joka vastaa käyttäjien kysymyksiin ja tarpeisiin. Muistathan että, asiakas ei ole kiinnostunut yrityksestä itsessään, vaan siitä että onko yrityksesi oikea vastaamaan heidän tarpeeseensa.
  • Hakukoneet arvostavat mobiiliystävällisiä sivustoja, jotka toimivat hyvin erilaisilla laitteilla, kuten älypuhelimilla ja tableteilla. Responsiivinen suunnittelu varmistaa, että sivusto näyttää ja toimii moitteettomasti kaikilla laitteilla.
  • Nopea latausaika on tärkeä tekijä hakukoneiden arvioimissa sivustoissa. Pitkät latausajat voivat johtaa käyttäjien poistumiseen sivustolta ja heikentää sijoitusta hakutuloksissa.

Oletko testannut että löytyykö sivustosi muutenkin kuin yrityksesi nimellä? Esim. ”Rakennusliike Turku” tai ”Autohuolto Seinäjoki”.

Miksi Fonecta: Meillä on kokemusta jo yli 25 000 kotisivun toteuttamisesta. Tuotamme sivuillesi hakukoneoptimoidut sisällöt. Valitsemalla Fonectan, saat toiminnallisen digiedun lisäksi palvelukseesi myös jokaisen digiosa-alueen huippuosaajat. 

2. Asiakaslähtöisyys

Kotisivujen ei pitäisi olla pelkästään yrityksen esittelyä, vaan keskittyvä vastaamaan asiakkaan tietotarpeeseen. Jokainen sivu tulisi suunnitella huolellisesti siten, että se puhuttelee juuri oikeaa kohderyhmää ja tarjoaa heille arvoa sekä ratkaisuja.

Miksi Fonecta: Ymmärrämme, että eri toimialoilla on omat erityistarpeensa ja -vaatimuksensa. Fonecta tuntee suomalaiset yritykset ja niiden tarpeet. Siksi pystymme räätälöimään sisällön ja palvelut toimimaan juuri sinun yrityksesi toimialan näkökulmasta. Näin varmistamme, että kotisivusi eivät ole vain olemassa, vaan ne myös tuovat lisäarvoa ja erottuvat kilpailijoista

3. Sisällöntuotanto

Sisällöntuotanto on usein pullonkaula, kun yritys pyrkii rakentamaan tai päivittämään kotisivujaan. Se on kuitenkin erittäin tärkeä osa kotisivuja, koska se vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen, sivustokävijöiden sitouttamiseen sekä tavoitteiden saavuttamiseen. Myös pidemmällä aikavälillä laadukas ja informatiivinen sisältö vahvistaa ja kasvattaa brändiä asiakkaiden keskuudessa sekä toimii kilpailuetuna.

Sisällöntuotanto ei ole vain yksi osa kotisivujen rakentamisessa, vaan se on keskeinen strateginen elementti, joka voi vaikuttaa suoraan sivuston menestykseen ja tuloksiin. Se vaatii suunnittelua, luovuutta ja jatkuvaa päivitystä, koska sen merkitys yrityksen digitaalisessa läsnäolossa on korvaamaton.

Miksi Fonecta: Fonectan kotisivupalveluun sisältyy sisällöntuotanto, mikä helpottaa huomattavasti asiakasyrityksen taakkaa. Ammattilaisemme tuottavat tavoitteen mukaiset sisällöt valmiiksi, joten voit keskittyä rauhassa liiketoimintasi ydintehtäviin.

4. Tietoturva ja ylläpito

Onko kotisivusi yksi kokonaisuus, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia eri valmispalikoiden yhteensopivuudesta ja siihen liittyvistä tietoturvariskeistä?

Valmispalikoiden käyttö voi näennäisesti helpottaa sivuston rakentamista, mutta samalla se saattaa tuoda mukanaan yhteensopivuusongelmia ja tietoturvariskejä. Nämä valmiit palikat, joita toteutetaan eri palveluiden ja toimittajien johdosta, saattavat vaatia erillistä päivitystä ja ylläpitoa. Tämä tarkoittaa, että jokainen palikka on päivitettävä erikseen, mikäli halutaan varmistaa sivuston tietoturvan ajantasaisuus.

Lisäksi eri palikoiden välillä saattaa ilmetä yhteensopivuusongelmia, mikä voi johtaa sivuston toimintahäiriöihin ja lisätä tietoturvariskejä. Monet valmiit sivustoratkaisut myydään usein pakettina ilman jatkuvaa ylläpitoa ja tietoturvan päivitystä, joten on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että nämä asiat sisältyvät palvelun hintaan.

Miksi Fonecta: Fonectan kotisivut myydään pakettina, jossa ylläpitoon kuuluu AINA tietoturva. Sinun ei myöskään tarvitse murehtia verkkotunnuksen ylläpidosta tai siitä, mistä hankit sähköpostitilin.

5. Monipuoliset yhteydenottotavat

Asiakaskontaktin luominen on tärkeää liiketoiminnassa. Kotisivujen yhteydenottotapa tulisi räätälöidä kohderyhmän mukaisesti: Soitto, sähköposti, lomake, chat tai vaikkapa Whatsapp. Verkkosivustosi yhteystiedot sekä yhteydenottotavat tulisi olla helposti löydettävissä ja selkeästi näkyvillä.

Miksi Fonecta: Fonectan kotisivut ovat erittäin kätevät jatkokehittää. Muun muassa verkkokauppaominaisuuden tai myyntiä vauhdittavan Chat palvelun lisääminen sivustolle on helppopa ja edullista, mikäli sellaiselle on tarvetta.


Laadukkaita kotisivuja ei yhden henkilön toimesta tehdä

Laadukas sivusto on monen eri alan asiantuntijan yhteistyön tuotos, jota ei yhden henkilön toimesta laadukkaasti tehdä. Yrityksen kotisivut ovat ensijaisesti myynnin edistämisen työkalu ja tarkoitettu ratkaisemaan asiakkaan ongelma tai tarve. Fonectan kotisivut eivät ainoastaan täytä laadukkaiden kotisivujen kriteereitä, me varmistamme että yrityksesi ei jää digitaalisen kehityksen jalkoihin.

Jos sinua askarruttaa yrityskotisivujesi laatu niin voit tehdä Kotisivujen hakukonetestin, joka testaa miten hyvin yrityksesi verkkosivut vastaavat hakukoneiden nykyisiä vaatimuksia.


Voit myös olla yhteydessä Fonectan asiantuntijaan – Tarkastetaan yhdessä kotisivujesi laatu!

Nimi
Markkinointilupa*
Hidden
Tämä kenttä pitää olla jokaisessa lomakkeessa. Älä muokkaa tai poista kenttää.
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden