Kuukauden vinkki: LinkedIn-mainontaa voi sijoitella myös muihin medioihin

16.1.2023 | Lukuaika 2 min

LinkedIn-mainostajat Suomessa ja maailmalla ovat havainneet LinkedIn Campaign Managerissa muutoksia koskien mainosten sijoittelua. LinkedIn-mainonta sijoittaa oletuksena osan Sponsored Content -mainoksista LinkedIn-uutisvirran lisäksi myös kolmannen osapuolen mediasivustoille. Tästä mediaverkostosta käytetään nimitystä LinkedIn Audience Network.
Joitain luetuimpia ja tunnetuimpia Audience Networkin medioita ovat CNN, The Guardian, The New York Times, MSN, Yahoo!, Weather.com, Outlook.com, Daily Mail ja Investing.com. Tarkka listaus medioista löytyy jokaiselta mainostililtä ”Plan”-valikosta.

Perinteisesti Suomen mainonnassa Audience Network on ollut vähäisessä roolissa. Vain hyvin pieni osa budjetista tai mainosnäytöistä on tähän mennessä ohjautunut kolmannen osapuolen sivustoille. Vuodenvaihteeseen 2022-2023 tultaessa tässä on kuitenkin havaittu muutosta. Audience Networkin saamat mainosnäytöt ovat olleet kasvussa myös Suomeen kohdennetussa mainonnassa.

LinkedIn Audience Network hyödyntäminen mainonnassa

 

Audience Network voi parantaa LinkedIn-kampanjoiden suoriutumista

Audience Network vaikuttaa keskimäärin positiivisesti mainonnan suoriutumiseen. Mainonnan näyttöhinnat ovat voineet olla jopa 56% edullisempia ja klikkihinnatkin jopa 46% matalampia*. Kääntöpuolena on ollut se, että mainostaja ei ole voinut hallita yhtä hyvin sitä, missä medioissa mainokset näkyvät.

Tällä hetkellä suomalaisten mainostajien mainosbudjeteista arviolta noin 19% ohjautuu LinkedIn Audience Networkiin, ja loput 81% näkyvät vain LinkedIn-fiidissä*.

Toistaiseksi LinkedIn Campaign Manager ei tarjoa mahdollisuutta hioa LinkedIn-fiidin ja Audience Networkin välisiä painotuksia. Mainostajalla on vaihtoehtona vain Audience Network -sijoittelun laittaminen pois päältä yksittäisissä kampanjoissa.

* Data perustuu otokseen: Suomen top 100 isoimmat mainostajat mainoseuroilla mitattuna edelliseltä vuosineljännekseltä (Q4 2022). Luvuissa ovat mainostajien kaikki kohdemaat ja -markkinat.

 

Opi kohdentamaan mainontaa tehokkaasti LinkedInissa

Lataa maksuton opas