Millaisia ohjelmistoja ja automaatioita verkkokauppojen kannattaa hyödyntää?

30.11.2022 | Lukuaika 2 min

Kokosimme vinkkejä markkinoinnin automaatiojärjestelmän valintaan ja automaatioiden rakentamisessa alkuun pääsemiseksi.

Verkkokauppa-alustasi määrittää mahdollisuudet automaatio-ohjelmiston valintaan

Jos käytössäsi on jokin suuri globaali alusta kuten WooCommerce tai Shopify, ovat mahdollisuutesi automaatioihin todella hyvät. Kaikkiin alustoihin kunnon automaatioita ei ole tarjolla. Selvitä siis ensimmäiseksi, mikä on sinulle mahdollista.

Yleisesti käytettyjä järjestelmiä ovat esimerkiksi ActiveCampaign, Metorik, Hubspot ja Klaviyo

Määrittele tarpeesi ja valitse ohjelmisto sen pohjalta. Selvitä, mitkä ohjelmistot integroituvat verkkokauppa-alustasi kanssa hyvin ja mitä haluat järjestelmällä tehdä. Tämä kannattaa suunnitella tarkasti, niin et joudu maksamaan ominaisuuksista, joita et tarvitse tai toisaalta et valitse liian suppeaa järjestelmää, joka täytyy heti vaihtaa kattavampaan.

HubSpot on esimerkiksi hyvin kattava järjestelmä, joka sisältää sähköpostimarkkinointiominaisuuden lisäksi muun muassa laskeutumissivut ja lomakkeet, somejulkaisut ja niiden raportoinnit sekä analytiikan. Myös hinta on korkea – usein jopa liikaa pienemmille verkkokaupoille. ActiveCampaignin ominaisuusvalikoima sen sijaan on hieman suppeampi, mutta sisältää kuitenkin useimmin tarvittavat ominaisuudet kuten sähköposti- ja SMS-markkinoinnin sekä hyvät asiakassegmentointimahdollisuudet. ActiveCampaign on myös hinnaltaan huomattavasti huokeampi.

Pohdi, haluatko lähteä tekemään automaatioita itsenäisesti vai kumppanin kanssa

Järjestelmien käyttöönotto, integrointi ja opettelu, puhumattakaan sisältöjen tekemisestä, vievät aikaa – eli valmistaudu siihen. Mieti oma lähtötasosi ja kuinka paljon sinulla on aikaa laittaa automaatioiden rakentamiseen.

Jos lähdet liikkeelle kumppanin kanssa, voit ulkoistaa automaation kumppanille lähes kokonaan tai ostamalla kumppanilta esimerkiksi pelkästään käyttöönoton ja lähtemällä rakentamaan sen jälkeen automaatioita itse.