Ymmärrä liiketoimintaasi syvemmin Google Analyticsin avulla – GA ja GA4 pikaopas yrittäjille

2.11.2023 | Lukuaika 2 min

Maailma digitalisoituu päivä päivältä enemmän ja tiedon merkitys korostuu jatkuvasti. Fonectalla olemme ylpeitä, että saamme olla mukana matkallasi menestykseen Google-mainonnan avulla. Mutta tiesitkö, että voit ottaa toimintasi seuraavalle tasolle Google Analyticsin ja sen uusimman version, GA4:n, avulla?

Mikä on Google Analytics?

Google Analytics on työkalu, joka auttaa ymmärtämään verkkosivustosi liikennettä ja sivuston vierailijoiden käyttäytymistä. Sen avulla voit nähdä, mistä kävijäsi tulevat, mitä sivuja he katselevat, kuinka kauan he viipyvät sivustollasi ja mitä he siellä tekevät.

Kerätty tieto on arvokasta, sillä se auttaa optimoimaan sivustosi paremmin vastaamaan kävijöidesi tarpeita ja siten parantamaan liiketoimintaasi. Analytiikka mahdollistaa Google-mainonnan ja esimerkiksi sosiaalisen median mainonnan jatkuvan parantamisen kustannustehokkaammaksi sekä auttaa kehittämään myös maksuttoman liikenteen kasvattamisessa muun muassa hakukoneista.

Tutustu GA4:ään

GA4 on Google Analyticsin uusin versio, joka tarjoaa entistä parempia analytiikkatyökaluja ja raportointiominaisuuksia. Esimerkiksi Google Ads -kampanjaraportti antaa yksityiskohtaisen kuvan kampanjoidesi suorituskyvystä.

Uudet Google Ads -ulottuvuudet Käyttäjähankinta-raportissa sekä Mainonta-osion attribuutioraportit tarjoavat syvällistä tietoa siitä, kuinka mainoksesi vaikuttavat kotisivuillasi vierailevien hankintaan ja käyttäytymiseen esim. yhteydenottopyynnöt ja ostot.

GA4:n avulla tärkeimmät tapahtumat saadaan myös Google Ads -tilillesi. Tämän avulla voimme optimoida kampanjoiden budjetteja tuottamaan mahdollisimman hyvin sinun haluamiasi tuloksia ja uudelleenmarkkinoida aiemmin kotisivuillasi käyneille, jotta saat hankittua uusia asiakkaita ja säilytettyä nykyisiä asiakkaita.

Analytiikan merkitys yrittäjälle

Analytiikka ei ole vain isojen yritysten etuoikeus. Se on tärkeää jokaiselle yrittäjälle ja yritykselle. Analytiikka auttaa ymmärtämään, mikä toimii ja mikä ei, ja antaa mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksiä, jotta voit kasvattaa liiketoimintaasi.

Onko Google Analyticsin käyttöönotto tai yhdistäminen Google-mainontaasi vaikeaa?

Tämä on helppoa, mutta toteutus riippuu lähtötilanteestasi:

  1. Kotisivusi on Fonectan tekemät – olemme hoitaneet asian puolestasi.
  2. Kotisivusi on jonkun muun tekemä ja Google Analytics on jo asennettu – lähetämme ohjeet linkitystä varten.
  3. Kotisivusi on jonkun muun tekemä ja sinulla ei vielä ole Google Analyticsiä – lähetämme ohjeet asennusta varten.

Me Fonectalla autamme sinua jokaisessa vaiheessa. Riippumatta siitä, oletko juuri aloittamassa analytiikan käyttöönottoa tai haluatko meidän hoitavan sen puolestasi, olemme täällä tukenasi.

Ota yhteyttä Google-mainonnan asiantuntijoihimme!

Nimi
Markkinointilupa*
Hidden
Tämä kenttä pitää olla jokaisessa lomakkeessa. Älä muokkaa tai poista kenttää.
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden