Opas kivijalkaliikkeen markkinointiin

29.2.2024 | Lukuaika 6 min

jasmin.lappalainen@fonecta.com

Artikkelin kirjoittanut

Kivijalkaliikkeen markkinointi kannattaa aloittaa lukaisemalla tämä opas. Löydät vinkkejä paikallisen näkyvyyden parantamiseen verkossa, suullisen suosittelun voimaan, tehokkaaseen some-mainontaan ja Google-mainonnan hyödyntämiseen. 

Kivijalkayrityksen markkinointimixin suunnittelu

Kivijalkaliikkeen markkinoinnissa voidaan keskittyä esimerkiksi neljään asiakaslähtöiseen näkökulmaan, 4C-malliin, jotka auttavat yritystä ymmärtämään asiakkaidensa tarpeita ja luomaan tehokkaan markkinointistrategian.

 1. Customer Needs (Asiakastarpeet): Mallin ensimmäinen C keskittyy asiakkaiden tarpeisiin ja odotuksiin. Yrityksen on ymmärrettävä tarkasti, mitä asiakkaat haluavat ja miten heidän tarpeisiinsa voidaan vastata parhaiten.
 2. Cost (Hinta): Toinen C tarkoittaa hintaa, eli sitä, mitä asiakkaat ovat valmiita maksamaan tuotteista tai palveluista. Yrityksen on otettava huomioon asiakkaiden maksukyky ja tarjottava kilpailukykyinen hintataso.
 3. Convenience (Helppous): Kolmas C viittaa helppouteen ja kätevyyteen. Asiakkaiden odotetaan voivan ostaa tuotteita tai palveluita helposti ja vaivattomasti. Tämä voi sisältää esimerkiksi kätevät sijainnit, aukioloajat ja ostokokemuksen sujuvuuden.
 4. Communication (Viestintä): Neljäs C korostaa tehokasta viestintää yrityksen ja asiakkaiden välillä. On tärkeää kommunikoida selkeästi ja avoimesti tuotteista, palveluista, tarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista, jotta asiakkaat pysyvät tietoisina ja sitoutuvat yritykseen.

Nämä neljä C:tä ovat perusta, joka auttaa rakentamaan vahvan ja asiakaskeskeisen markkinointistrategian, joka vastaa asiakkaiden tarpeisiin ja edistää liiketoiminnan menestystä kivijalkaliikkeessä. Mennään hieman konkreettisemmalle tasolle ja mietitään, miten nämä neljä näkökulmaa linkittyvät digitaaliseen markkinointiin ja yrityksen näkyvyyteen verkossa, ja mistä koostuu hyvä markkinointimix kivijalkayritykselle. 

1. Paikallinen näkyvyys verkossa

Customer Needs (Asiakastarpeet) ja Convenience (Helppous): Digimarkkinoinnissa yrityksen on ymmärrettävä verkkokävijöiden tarpeet ja mieltymykset. Digimarkkinoinnissa helppous taas liittyy siihen, miten helposti asiakkaat voivat löytää ja ostaa tuotteita tai palveluita verkossa. Tämä vaatii ymmärrystä siitä, mitä kävijät etsivät verkossa ja miten he käyttävät eri digitaalisia kanavia. Kivijalkaliikkeelle digitaalinen paikallinen näkyvyys onkin kriittisen tärkeää menestyksen kannalta. Seuraavassa on muutamia avainvinkkejä:

 • Google Business Profile (GBP): Luo ja optimoi Google yritysprofiilisi. Tämä auttaa sinua näkymään paikallisissa hakutuloksissa ja tarjoamaan tärkeitä tietoja, kuten aukioloajat, osoitteen ja arvostelut.
 • Paikalliset hakemistot: Listaa yrityksesi paikallisissa hakemistoissa, kuten TripAdvisorissa, Trivagossa ja Fonectassa. Tämä lisää näkyvyyttäsi verkossa ja auttaa asiakkaita löytämään sinut helpommin.
 • Paikallinen SEO: Optimoi verkkosivustosi paikallisia avainsanoja käyttäen. Sisällytä paikkatietoa, kuten kaupungin nimi, sivustosi metatietoihin, otsikoihin ja sisältöön parantaaksesi paikallista hakukonenäkyvyyttäsi.

Fonecta Kontaktin avulla teet yrityksestäsi helposti löydettävän verkon eri kanavista kerralla. Saat yrityksesi tiedot päivitettyä samalla Google Business Profile -profiiliisi, Bingiin, Fonectaan ja noin 30 muuhun verkon kanavaan:

 • Hakukoneet, hakemistot ja arvostelupalvelut: Bing, Brownbook.net, FindOpen, Brave, Pitney Bowes, Cylex, Opendi, Tupalo, TrustPilot, Tellows, SafeGraph, Siri, TripAdvisor, Trivago.
 • Kartta- ja navigaatiopalvelut: Google -kartat, Apple-kartat, Around me, Here-kartat, Infobel, Navmii, Mapstr, Waze, TomTom, Where To?.
 • Sosiaalinen media: Instagram, Snapchat, Foursquare.

Tee yrityksestäsi helposti löydettävä verkon eri kanavissa.

Merikaarron pyörähuolto: Kontakti-palvelu maksaa helposti itsensä takaisin

Lue asiakastarina

Tutustu Fonecta Kontaktiin ->

2. Voice-of-Mouth (Suosittelut)

Koko 4C-malli: Ymmärtäessään asiakastarpeita yritys voi tunnistaa ne tekijät, jotka vaikuttavat suullisen suosittelun todennäköisyyteen. Asiakkaat ovat todennäköisimmin valmiita suosittelemaan yritystä, joka tarjoaa heille arvoa, laadukkaita tuotteita tai palveluita ja positiivisen kokemuksen. Hinta voi vaikuttaa suullisen suosittelun todennäköisyyteen. Asiakkaat ovat taipuvaisia suosittelemaan yritystä, joka tarjoaa hyvää vastinetta rahoilleen ja jolla on kohtuulliset hinnat. Helppous ja kätevyys voivat myös lisätä suullisen suosittelun todennäköisyyttä. Jos asiakkaat kokevat ostokokemuksen ja asiakaspalvelun vaivattomiksi ja miellyttäviksi, he ovat todennäköisemmin valmiita suosittelemaan yritystä muille. Viestinnällä on merkittävä rooli suullisessa suosittelussa. Positiivinen ja tehokas viestintä asiakkaiden kanssa auttaa rakentamaan vahvan suhteen ja positiivisen kuvan yrityksestä.

Suullinen suositus on edelleen yksi tehokkaimmista markkinointimenetelmistä. Tässä muutama vinkki:

 • Erinomainen asiakaspalvelu: Tarjoa asiakkaillesi poikkeuksellista asiakaspalvelua. Tyytyväiset asiakkaat ovat taipuvaisempia suosittelemaan yritystäsi ystävilleen ja perheenjäsenilleen.
 • Kanta-asiakasohjelmat: Luo kanta-asiakasohjelma, joka palkitsee uskolliset asiakkaat. Tarjoa alennuksia tai erikoisetuja, jotka kannustavat heitä palaamaan liikkeeseesi uudestaan ja uudestaan.
 • Käytä suosittelija-markkinointia: Kannusta asiakkaitasi jakamaan positiivisia kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa tai antamaan arvosteluja ja suosituksia verkossa.

Fonecta Kontaktin avulla vastaat sujuvasti yhdestä paikasta yrityksesi saamiin arvosteluihin Googlessa, Facebookissa ja TripAdvisorissa. Fonecta Kontakti mahdollistaa tämän lisäksi asiakkaiden Googlessa esittämiin kysymyksiin vastaamisen saman helppokäyttöisen työkalun kautta.

Hoida kaikki yrityksesi arvostelut ja suosittelut yhdestä paikasta.

Tutustu Fonecta Kontaktiin ->

3. Some-mainonta

Customer Needs (Asiakastarpeet): Some-mainonta tarjoaa yritykselle mahdollisuuden tavoittaa kohdeyleisönsä siellä, missä he viettävät aikaa verkossa. Ymmärtämällä asiakkaiden tarpeita ja mieltymyksiä, yritys voi luoda sisältöä, joka resonoi kohdeyleisön kanssa ja herättää kiinnostusta tuotteisiin tai palveluihin.

Sosiaalinen media tarjoaa erinomaisen foorumin kivijalkaliikkeen markkinointiin, sillä 85,3 prosenttia Suomen koko internetin käyttäjäkunnasta (iästä riippumatta) käytti vähintään yhtä sosiaalisen median alusta tammikuussa 2023. Facebook on Suomen suosituin yhteisöpalvelu yli 2,4 miljoonalla päivittäisellä käyttäjällään (Lähde: https://datareportal.com/reports/digital-2023-finland). Tässä muutamia vinkkejä kivijalkaliikkeen markkinointiin somessa:

 • Tavoita kohdeyleisösi: Valitse oikeat sosiaalisen median alustat, joilla kohdeyleisösi viettää eniten aikaa. Luo kiinnostavaa sisältöä, joka herättää heidän huomionsa. Somessa käyttäjät voidaan tunnistaa heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaan, joten saat kohdistettua mainoksesi tehokkaasti halutulle kohderyhmälle. Mainostamalla somessa tavoitat kattavasti eri ikäryhmät Suomessa.
 • Mainostaminen ja sponsoroitu sisältö: Käytä sosiaalisen median mainontaominaisuuksia tavoittaaksesi laajemman yleisön. Voit kohdentaa mainoksiasi paikallisesti, mikä auttaa houkuttelemaan asiakkaita liikkeeseesi.
 • Vuorovaikutus seuraajien kanssa: Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja vuorovaikuta seuraajiesi kanssa. Vastaa kommentteihin, kysymyksiin ja viesteihin nopeasti ja ystävällisesti.

Millaisia mainonnan tarpeita ja tavoitteita sinulla on? Anna meidän auttaa niiden saavuttamisessa Facebook- ja Instagram-mainonnan keinoin. Toteuta kustannustehokasta mainontaa Suomen suosituimmissa sosiaalisen median kanavissa. Sertifioidut asiantuntijamme auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi Facebookin ja Instagramin avulla.

Tutustu Some-mainontaan ->

4. Google-mainonta

Cost (Hinta): Digimarkkinointi, kuten hakukonemarkkinointi on kustannustehokas vaihtoehto saavuttaa potentiaaliset asiakkaat perinteisiin markkinointikanaviin verrattuna. Analysoimalla kustannuksia suhteessa odotettuihin tuloksiin on helppo tehdä tietoisia päätöksiä siitä, missä ja miten käyttää budjettiaan. Tässä muutamia vinkkejä Google-mainontaan:

 • Google Ads: Luo Google Ads -kampanjoita, jotka kohdistuvat paikallisiin asiakkaisiin. Voit käyttää paikallisia laajennuksia ja sijaintiperusteista kohdistamista parantaaksesi mainontasi tehokkuutta.
 • Google Shopping: Jos myyt tuotteita, harkitse Google Shopping -mainontaa. Tämä auttaa sinua esittelemään tuotteitasi potentiaalisille asiakkaille, jotka tekevät ostoksia verkossa.
 • Seuraa ja optimoi: Seuraa mainontasi suorituskykyä ja optimoi kampanjoitasi jatkuvasti. Analysoi avainsanat, mainoskopiot ja kohderyhmät, ja tee tarvittavia muutoksia parantaaksesi tuloksia.

Nouse siis Googlen hakutuloksissa ja kanavissa tehokkaammin esiin mainonnan ansiosta. Fonectan kanssa toteutat helposti tuloksekkaita hakusanamainonta- ja display -mainoskampanjoita. Asiantuntijoillamme on takanaan jo yli 70 000 Google-kampanjaa. Tunnemme siis eri toimialat ja kampanjoiden menestystekijät.

Tutustu Google-mainontaan ->

Kivijalkaliikkeen markkinointi kattavasti samalta toimittajalta

Tarvittaessa saat kaikki kivijalkaliikkeen palvelut saman katon alta: tarvitset sitten mainontaa muissakin kanavissa, uudet kotisivut tai näkyvyyttä yrityslistauksissa ja karttapalveluissa, Fonectalta löytyy ratkaisu yrityksellesi. Luomme kanssasi kattavan markkinointisuunnitelman kivijalkaliikkeellesi, joka auttaa sinua kasvattamaan näkyvyyttäsi verkossa, houkuttelemaan asiakkaita liikkeeseesi ja kasvattamaan myyntiäsi. Seuraamme myös kanssasi tuloksia ja mukautamme strategiaasi tarpeen mukaan pitkäaikaisen menestyksen saavuttamiseksi.

Jätä yhteystietosi, niin aloitetaan:

Nimi
Markkinointilupa*
Hidden
Tämä kenttä pitää olla jokaisessa lomakkeessa. Älä muokkaa tai poista kenttää.
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden