Rakennusliike Korteniemi Oy: Nettinäkyvyys tuo pienemmällä rahalla enemmän kysyntää!

3.2.2023 | Lukuaika 0 min

Lapin alueella toimiva rovaniemeläinen perheyritys Rakennusliike Korteniemi Oy on aloittanut yritystoiminnan vuonna 2012. Yritys tekee pääasiassa kattoremontteja ja kattohuoltotöitä, mutta muutkin perusparannusremontit, kuten ikkuna- ja oviremontit, hoituvat ammattitaidolla ja luotettavasti. Asiakkaina on sekä yksityisiä omakotitaloasujia että taloyhtiöitä. Rakennusliike Korteniemi on tehnyt vuoden 2023 alkuun mennessä yli tuhat remonttia ja vesikattoneliöitäkin on takana jo noin 150 000, joten kokemuksen myötä yritys voi antaa asiakaslupauksen: ”Kannamme vastuumme”.

Luotettava ja tunnettu kumppani digitaaliseen markkinointiin

Ennen kuin yhteistyö Fonectan kanssa alkoi, Rakennusliike Korteniemellä oli kotisivut ja digitaalista mainontaa toisen kumppanin kautta. Yhteistyö pienen toimijan kanssa ei kuitenkaan onnistunut toivotulla tavalla, joten yrityksen toimitusjohtaja Paulus Korteniemi päätti vaihtaa digitaalisen markkinoinnin kumppanin luotettavampaan toimijaan. Fonecta teki yritykselle kilpailukykyisen tarjouksen digitaalisen markkinoinnin kokonaisuudesta ja valikoitui Rakennusliike Korteniemen kumppaniksi luotettavuuden ja tunnettuuden ansiosta.

”Olemme saaneet Fonectalta nettinäkyvyyden osalta kaikki palvelut, mitä me tällä hetkellä tarvitaan. Meille on tärkeää, että tarvitsemamme palvelut ovat samasta paikasta, josta tavoitamme asiantuntijan tarvittaessa sujuvasti”, Paulus Korteniemi kertoo.

Tavoitteena yhtenäinen ja kattava digitaalisen näkyvyyden kokonaisuus

Yhteistyön alkaessa tavoitteena oli luoda Rakennusliike Korteniemelle yhtenäinen ja kattava digitaalisen näkyvyyden kokonaisuus, jolla tavoitetaan mahdollisimman kattavasti potentiaalisia asiakkaita Lapin alueelta. Ensin rakennettiin kotisivut. Alkuhaastattelussa läpikäydyt toiveet eivät ihan täysin toteutuneet ensimmäisessä esikatseluversiossa, mutta ennen sivuston julkaisua Fonectan asiantuntija kävi vielä toiveet perusteellisesti läpi Paulus Korteniemen kanssa. Toisessa esikatseluversiossa sivuista saatiin toivotunlaiset ja Rakennusliike Korteniemi on tyytyväinen lopputulokseen.

”Kävimme ensimmäisen kotisivuversion valmistuttua yhteyshenkilömme kanssa läpi toiveitamme sivuston suhteen ja lopulta saimme sivut, joihin Fonectalla oli paneuduttu ja olemme kyllä tyytyväisiä lopputulokseen”, Paulus Korteniemi kertoo.

Kun kotisivut olivat valmiit, aloitettiin paikallisesti kohdennettu Google-mainonta. Mukaan otettiin myös Fonecta Kontakti -palvelu, jonka kautta Rakennusliike Korteniemen tiedot ovat oikein Fonectan kanavien lisäksi myös muun muassa Google-yritysprofiilissa, karttapalveluissa ja sosiaalisessa mediassa. Facebook-mainonta tukee yrityksen yhtenäistä ilmettä ja hakukoneoptimoinnin avulla vahvistetaan kotisivujen löydettävyyttä Googlen orgaanisella hakutuloslistalla.

Paikallislehdestä paikallisesti nettiin

Aiemmin Rakennusliike Korteniemi mainosti lähinnä paikallislehdessä. Yhteistyö Fonectan kanssa on kuitenkin tuonut kauppoihin johtanutta kysyntää siinä määrin, että mainostaminen paikallislehdessä ei enää ole välttämätöntä. Nettinäkyvyys Fonectan kautta on ollut myös edullisempaa.

”Nettimainostaminen on kokonaisuudessaan edullisempaa kuin paikallislehtimainonta, eli olemme saaneet pienemmällä rahalla enemmän kysyntää, joka jollain prosentilla johtaa aina kauppoihinkin. Eli kyllä täytyy sanoa, että näkyvyys netissä on näinkin laskettuna tuloksellisempaa”, Paulus Korteniemi miettii.

Tuloksia ja raportteja Paulus Korteniemi käy läpi säännöllisesti Fonectan yhteyshenkilön kanssa. Hän tietää, että raportit ovat saatavilla myös itsepalvelukanavassa Oma Fonectassa, mutta yrittäjän kiireisessä arjessa tähän ei ole aina aikaa. Sen vuoksi on hyvä, että Fonectalta ollaan yhteydessä ja puhelun aikana on mahdollisuus myös kysyä asioita tarvittaessa.

Erityisen tyytyväinen Paulus Korteniemi sanoo olevansa Fonectan palveluun kokonaisuudessaan:

”Voin suositella Fonectaa asteikolla 0–10 täyden kympin edestä. Olen saanut tähän asti hyvää palvelua, ja Fonecta on ollut luotettava kumppani. Ei ole mitään sellaista moitteen sijaa, etten voisi täysillä suositella.”

Tutustu Rakennusliike Korteniemen kotisivuihin: https://www.korteniemi.fi/