Syksyn markkinointivinkit yrittäjille – hyödynnä sesongin voima

14.8.2024 | Lukuaika 5 min

jasmin.lappalainen@fonecta.com

Artikkelin kirjoittanut

Syksy on erinomainen aika yrittäjille tarkastella ja päivittää digimarkkinointia. Kesälomien jälkeen asiakkaat palaavat arkeen, ja he ovat usein valmiita tekemään uusia hankintoja tai etsimään ratkaisuja arjen haasteisiin. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia keskeisiä asioita, joita jokaisen yrittäjän kannattaa ottaa huomioon syksyn digimarkkinoinnissa.

Tarkista verkkosivustosi toimivuus ja käyttäjäkokemus

Syyssesongin alla kannattaa ensimmäisenä tarkastaa, että yrityksesi verkkosivusto toimii saumattomasti ja tarjoaa hyvän käyttäjäkokemuksen. Kun asiakkaat palaavat kesän jälkeen aktiivisemmin verkkoon, on tärkeää, että sivustosi latautuu nopeasti, on mobiiliystävällinen ja että navigointi on selkeää. Käy läpi sivustosi sisältö, varmista että yhteystiedot, tuotekuvaukset ja palvelukuvaukset ovat ajan tasalla, ja tee tarvittavat päivitykset. Hyvä käyttäjäkokemus kasvattaa todennäköisyyttä, että asiakkaat pysyvät sivustollasi pidempään ja tekevät ostopäätöksen.

Hyödynnä loppuvuoden kampanjat ja tarjoukset

Syksy on täynnä erilaisia teemapäiviä, kuten Black Friday, Cyber Monday ja erilaiset loka-marraskuun alennuskampanjat. Suunnittele kampanjoita näiden ajankohtien ympärille ja hyödynnä niitä sosiaalisessa mediassa, sähköpostimarkkinoinnissa ja hakukonemainonnassa. Hyvin ajoitettu tarjous voi houkutella huomattavan määrän asiakkaita.

Tässä ovat tärkeimmät kampanjapäivämäärät syksyllä 2024:

  • Single’s Day (11.11.2024): Kiinasta lähtöisin oleva teemapäivä, joka on kasvanut maailmanlaajuiseksi verkkokauppatapahtumaksi. Erinomainen päivä houkutella asiakkaita erikoistarjouksilla.
  • Black Friday (29.11.2024): Maailmanlaajuisesti tunnettu ostospäivä, jolloin asiakkaat odottavat suuria alennuksia ja erikoistarjouksia.
  • Small Business Saturday (30.11.2024): Päivä, joka keskittyy erityisesti paikallisten ja pienten yritysten tukemiseen. Täydellinen hetki korostaa yrityksesi paikallisuutta ja tarjota asiakkaille houkuttelevia tarjouksia.
  • Cyber Monday (2.12.2024): Verkkokauppojen vastaus Black Fridaylle, jolloin erityisesti verkkokaupoissa ostavat asiakkaat ovat aktiivisia. Erinomainen tilaisuus kasvattaa verkkokauppasi myyntiä.
  • Giving Tuesday (3.12.2024): Hyväntekeväisyyteen ja lahjoituksiin keskittyvä päivä, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdistää markkinointikampanjat hyväntekeväisyyteen ja lisätä yrityksesi arvolähtöisyyttä.

Näiden päivien hyödyntäminen osana syksyn kampanjoita voi auttaa lisäämään yrityksesi näkyvyyttä ja myyntiä merkittävästi.

Sähköpostimarkkinointi – uudista sisältösi

Syksy on hyvä aika aktivoida uudelleen asiakasrekisterisi. Uudista sähköpostimarkkinointisi sisältöjä, ja segmentoi kohderyhmäsi tarkasti, jotta viestisi tavoittaa oikeat ihmiset oikeaan aikaan. Syksyn aikana asiakkaat arvostavat henkilökohtaisia viestejä, jotka tarjoavat ratkaisuja heidän ajankohtaisiin tarpeisiinsa. Käytä syksyn teemoja ja kausittaisia tarjouksia houkuttelemaan asiakkaita avaamaan viestisi.

Sosiaalinen media – panosta osallistamiseen ja yhteisöllisyyteen

Syksy on loistava aika lisätä vuorovaikutusta asiakkaidesi kanssa sosiaalisessa mediassa. Osallistavat kampanjat, kuten kilpailut, kyselyt ja arvonnat, voivat vahvistaa asiakasuskollisuutta ja lisätä brändisi näkyvyyttä. Rohkaise seuraajiasi jakamaan omia kokemuksiaan tai tarinoitaan, jotka liittyvät yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin, ja käytä yrityksellesi luotua hashtagia keskustelun ylläpitämiseen. Esimerkiksi voit järjestää kilpailun, jossa asiakkaat jakavat syksyisiä hetkiä tuotteesi parissa ja palkita parhaat kuvat tai tarinat. Tämä luo yhteisöllisyyden tunnetta ja lisää sitoutumista brändiisi.

Hakukonemarkkinointi – hyödynnä kausi- ja paikallishaut

Hakukonemarkkinoinnissa kannattaa syksyllä kiinnittää huomiota kausittaisiin hakusanoihin ja paikallisiin hakuihin. Monet kuluttajat etsivät syksyn aikana paikallisia palveluita tai tuotteita, jotka sopivat heidän sesonkitarpeisiinsa. Varmista, että yrityksesi hakusanat ja mainoskampanjat vastaavat näitä tarpeita.

Tässä muutama esimerkki kausi- ja paikallishauista eri toimialoille:

Autoilu:

  • ”Talvirenkaiden vaihto Helsinki”
  • ”Auton syyshuolto Tampere”
  • ”Auton esilämmittimen asennus Turku”
  • ”Tuulilasin vaihto Jyväskylä”

Kampaamo:

  • ”Syksyn hiustrendit 2024”
  • ”Kampaamo hiusten värjäys Helsinki”
  • ”Parturi miesten hiustenleikkaus Tampere”
  • ”Kampaamo syksyn kampaukset Turku”

Ravintolat:

  • ”Syksyn kausimenut ravintola Helsinki”
  • ”Pimeän illan illallinen Tampere”
  • ”Ravintola syksyinen brunssi Oulu”
  • ”Sieniruoat syksyllä Turku ravintola”

Kauteen osuvien hakutermien avulla voit varmistaa, että yrityksesi näkyy asiakkaiden hakiessa paikallisia ja ajankohtaisia palveluita syksyn aikana.

Analysoi ja optimoi

Syksy on hyvä aika katsoa taaksepäin ja analysoida kesän aikana tehtyjen markkinointitoimenpiteiden tuloksia. Ota oppia siitä, mikä toimi ja mikä ei, ja optimoi kampanjasi sen mukaisesti. Digimarkkinoinnissa jatkuva optimointi on avain menestykseen – ja syksy tarjoaa hyvän tilaisuuden tarkastella strategiaasi uusin silmin.

Yhteenveto

Syksy on yrittäjille aikaa, jolloin digimarkkinointiin kannattaa panostaa erityisesti. Päivittämällä verkkosivustosi syksyn teemaan, hyödyntämällä kausittaisia kampanjoita ja optimoimalla hakukonemarkkinointisi voit saavuttaa merkittävää kasvua liiketoiminnassasi. Muista, että asiakkaat odottavat yrityksiltä tuoreita ideoita ja persoonallista otetta – juuri sellaista, joka jää mieleen kauden vaihtuessa talveksi.

Nyt on aika tarttua toimeen ja varmistaa, että yrityksesi näkyy ja kuuluu juuri oikealla tavalla syksyn markkinoilla!

Ota yhteyttä ja tehosta digimarkkinointiasi

Fonecta on auttanut suomalaisia yrittäjiä menestymään digimarkkinoinnissa jo vuosien ajan. Meillä on käytössämme ainutlaatuista dataa suomalaisista kuluttajista ja yrityksistä, mikä auttaa sinua tavoittamaan oikeat asiakkaat juuri silloin, kun he etsivät palveluitasi. Olipa kyseessä paikallinen tai sesonkihaku, Fonecta auttaa sinua tehostamaan markkinointiasi ja kasvattamaan liiketoimintaasi. Ota meihin yhteyttä ja hyödynnä digimarkkinoinnin koko potentiaali syksyn aikana!

Nimi
Hidden
Tämä kenttä pitää olla jokaisessa lomakkeessa. Älä muokkaa tai poista kenttää.
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden