Google on luonut uuden tavan auttaa ukrainalaisia pakolaisia

14.4.2022 | Lukuaika 2 min

Yritykset voivat nyt kertoa tukevansa ukrainalaisia oman Google-yritysprofiilinsa kautta.

Helmikuussa 2022 sota pysäytti meidät kaikki. Halu auttaa hätää kärsiviä ukrainalaisia eri tavoin oli suuri ja kansalaiset ja yritykset ovatkin tukeneet antaneet apua niin eri järjestöjen kautta kuin suoraan Ukrainaan.

Viime viikkojen aikana Suomeen on saapunut useita sotaa pakenevia ukrainalaisia, joita suomalaiset ovat auttaneet suurella sydämellä. Kriisissä on auttamassa muun muassa eri yhdistyksiä ja järjestöjä, joiden kautta Ukrainasta paenneet ovat saaneet majoitusta, vaatteita, ruokaa, leluja ja muita tarvikkeita. Ja apua tarvitaan edelleen.

Tarjoa tukea Ukrainan pakolaisille Google-yritysprofiilissasi

Fonecta Kontakti ja Kontakti Pro -palveluihin sisältyvän Google-yritysprofiilin kautta paikallisilla yrityksillä ja organisaatioilla on nyt mahdollisuus ilmoittaa selkeästi tarjoamastaan avusta myös Suomessa. Tarjottu apu tulee esiin Googlen hauissa ja Google Maps-karttapalvelussa.

Yritys voi ilmoittaa Google-yritysprofiilissa tarjoavansa ukrainalaisille esimerkiksi ilmaisia tuotteita tai palveluita, majoitusta, lakipalveluita, kuljetuspalveluita, työllistää pakolaisia, ottaa vastaan lahjoituksia tai kertoa vapaaehtoistyöntekijöiden tarpeesta.

Fonecta Kontaktin / Kontakti Pron työkalun avulla voit helposti tiedottaa miten autat

Palvelusta löytyvien Google-yritysprofiilin uusien kenttien avulla on helppo tiedottaa tavoistasi auttaa. Uusien kenttien julkaisussa on kuitenkin joitain toimialakohtaisia rajoituksia. Ne toimialat, jotka eivät näy listauksessa voivat kertoa avustaan julkaisemalla postauksia Google-yritysprofiilissaan ja tätä kautta tuomalla esiin oman tukensa ja avun, jota yritys tarjoaa pakolaisille. Jos Kontakti-versiosi ei mahdollista postausten tekemistä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, niin päivitämme tilauksesi uusimpaan versioon.

Päivitystyökaluun pääset Oma Fonecta -palvelusta. Katso täältä ohjeet, joilla saat uudet kentät käyttöösi.