Sponsor Capital tukemaan Fonectan kasvua

17.11.2023 | Lukuaika 3 min

Tiedote 17.11.2023

Fonectan omistajapohja vaihtuu, kun Sponsor Capital yhdessä yhtiön johdon kanssa ostaa konsernin koko osakekannan Triton Partnersilta. Kaupan ansiosta Fonecta-konserni saa aktiivisen omistajan, ja yhdessä tavoitteena on kasvaa kannattavasti.

Suomalainen pääomasijoittaja Sponsor Capital ostaa kaikki Fonecta-konsernin yhtiöt Triton Partnersilta yhdessä yhtiön johdon kanssa. Kaupassa Fonecta-konserniin kuuluvat digimarkkinointi-, taksi- ja tietopalveluita tarjoavat yhtiöt Fonecta Oy, 020202 Palvelut Oy, 02 Taksi Oy, 020202 Ratkaisut Oy ja OIKIO Digital Performance Agency Oy siirtyvät uuteen omistukseen.

Fonecta-konsernin johto jatkaa tehtävissään ja sijoittaa yhtiöön. Myös konsernin tulevat hallituksen jäsenet sijoittavat yhtiöön. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

”Saamme Sponsorista aktiivisen omistajan, joka tuntee suomalaisen markkinan ja on sitoutunut kehittämään liiketoimintaamme sekä kasvattamaan omistaja-arvoa. Yhdessä uuden omistajan ja osaavien työntekijöidemme kanssa jatkamme Fonecta-konsernin kasvutarinan kirjoittamista”, sanovat Fonectan toimitusjohtaja Patrik Sallner ja 020202-yhtiöiden toimitusjohtaja Pekka Harju.

”Tavoitteemme on jatkossakin olla markkinasegmenttiemme johtava toimija Suomessa ja kasvaa kannattavasti.”

Fonecta-konserni on tehnyt nykyisen omistajan aikana onnistuneen transformaation perinteisestä yhteystietoyrityksestä asiakaslähtöisten digipalveluiden edelläkävijäksi. Yhtiöt ovat vahvasti kiinni suomalaisten arjessa: esimerkiksi Fonecta Caller -sovelluksella on lähes 100 000 maksavaa tilaajaa ja Fonectan palveluissa tehdään 1,4 miljoonaa hakua päivässä. Valtakunnallisen 02 Taksin kautta tilataan lähes 1,5 miljoonaa taksikyytiä vuodessa.

Kaupan toteuduttua Sponsor Capitalin Sami Heikkilästä tulee Fonecta-konsernin hallituksen puheenjohtaja.

”Fonecta-konsernin yhtiöt tekevät kannattavaa liiketoimintaa kasvavalla markkinalla. Näemme konsernissa tunnetun brändin, suuren asiakaskunnan, vahvan markkina-aseman ja lupaavia kasvunäkymiä”, Heikkilä sanoo.

Konsernin arvioitu liikevaihto vuonna 2023 on noin 70 miljoonaa euroa ja käyttökateprosentti noin 23 prosenttia.

Fonecta-konserni on ollut osa Triton Partnersin omistamaa European Directories -konsernia. Nyt tapahtuvalla omistajanvaihdoksella ei ole suoria vaikutuksia yhtiöiden työntekijöihin, asiakkaisiin tai yhteistyökumppaneihin.

Sponsor Capital on vuonna 1997 perustettu suomalainen pääomasijoittaja. Yritys tekee pääosin enemmistösijoituksia keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin, joilla on erinomainen johto, vahva markkina-asema sekä ennustettava kassavirta. Sponsor Capital toimii vastuullisesti, pitkäjänteisesti, tulosorientoituneesti ja aina uskoen yrittäjähengen tärkeyteen. Suuret suomalaiset instituutiot sijoittavat pääomiaan Sponsor Capitalin kautta.

Päivitys tiedotteeseen 30.11.2023: Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tänään virallisesti hyväksynyt Sponsorin Fonecta-konsernista tekemän yrityskaupan. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppa toteutuu 2.1.2024

Lisätiedot:

Patrik Sallner
toimitusjohtaja, Fonecta Oy
p. 040 544 3441
patrik.sallner@fonecta.com

Pekka Harju
toimitusjohtaja, 020202-yhtiöt
p. 0400 400 913
pekka.harju@fonecta.com

Sami Heikkilä
partner, Sponsor Capital
p. 050 352 8905
sami.heikkila@sponsor.fi

Fonecta on digitaalisen markkinoinnin asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme kasvamaan digimarkkinoinnin keinoin. Teemme sen yhdistämällä maailman parhaat kohdennetun markkinoinnin alustat ja yli 30 000 asiakasyrityksen tuntemuksemme. Olemme kasvaneet digitalisaation mukana perustamisvuodestamme 2002 alkaen ja elämme niin kuin opetamme. Meitä fonectalaisia on yhteensä 250 Helsingissä, Porissa, Tampereella ja Turussa. OIKIO Digital Performance Agency Oy on itsenäinen, Fonectaan kuuluva yritys. Lue lisää: fonecta.fi

020202-yhtiöt tuottavat laaja-alaista, asiantuntevaa ja monikanavaista tiedonhaun palvelua. Yhtiöihin kuuluvat numero-, nimi- ja yhteystietopalveluita kuluttajille tarjoava 020202 Palvelut Oy, ajoneuvojen rekisterihakupalvelua ja nimi-, numero- ja osoitetietojen SMS-palveluita tarjoava 020202 Ratkaisut Oy sekä valtakunnallinen taksien tilauspalvelu 02 Taksi Oy. Lue lisää: 020202.fi

Sponsor Capital on suomalainen vuonna 1997 perustettu pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa keskisuuriin yhtiöihin. Sponsor Capitalin sijoituskohteet ovat suomalaisia yhtiöitä, jotka toimivat kotimaassa tai ovat jo laajentuneet ulkomaille. Perustamisestaan lähtien Sponsor Capitalin rahastoihin on sijoitettu lähes 800 miljoonaa euroa ja Sponsorin rahastot ovat sijoittaneet 40 suomalaiseen yritykseen. Tällä hetkellä Sponsor Capital hallinnoi aktiivisesti yhteensä noin 400 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja. Lue lisää: sponsor.fi