Ei Google-mainonta sovi meidän yritykselle ja muita myyttejä

11.11.2022 | Lukuaika 6 min

Google, tuo meille kaikille tuttu etsimisen ja löytämisen kanava, tiedon aarrearkku. Kun tarvitsemme jonkun korjaamaan vuotavan hanan tai etsimme lahjaa läheisellemme, aloitamme tiedon etsimisen Googlesta. Näin tekee 98% tietoa verkosta hakevista.

Silti, vaikka suomalaiset ovat Google-kansaa ja meillä kaikilla kulkee älypuhelin taskussa, on monia yrityksiä jotka ajattelevat, että Google-mainonta ei ole heitä varten. Asiakkaat kuitenkin ovat jo verkossa, joten nyt viimeistään nyt niiden yritysten, jotka kaipaavat lisää asiakkaita, on aika siirtyä verkkomainonnan pariin. Ja verkkomainonnan kruunaamaton kuningas on ehdottomasti Google-mainonta.

Käymme tässä artikkelissa läpi muutamia Google-mainontaan liittyviä yleisimpiä harhaluuloja ja avaamme todellisuutta kuvitelmien takana.

Google-mainonta on riskialtista

Tämä myytti on helppo kumota. Google-mainonta on lähes riskitöntä, mutta parhaillaan se maksaa itsensä monin kerroin takaisin. Miksi näin?

Google-mainonnan nerokkuus piilee siinä, että sen toimivuus on helppo todentaa. Kun mainonta on oikein rakennettu, on helppo seurata mainonnan ROI:ta (Return on Investment eli sijoitetun pääoman tuottoaste). Jos vaikkapa investoit mainontaan 300 euroa, saat mainonnan kautta ohjattua 150 kävijää tekemään halutun toimenpiteen ja saat näistä 5 tarjouspyyntöä ja yhden kaupan, näet suoraan kaupan arvosta, oliko mainonta toimivaa vai ei.

  • Mainonnassa täytyy luonnollisesti huomioida mm.:
  • Yrityksen liiketoiminnalliset tavoitteet: haetaanko näkyvyyttä vai kauppaa.
  • Tuotteiden hintataso: korkean hintapisteen tuotteissa ja palveluissa yksikin kauppa kattaa mainonnan kulut, edullisempien tuotteiden kohdalla täytyy saada monta kauppaa, ennen kuin ollaan voiton puolella.
  • Oikea kohderyhmä: mainostetaan niille, jotka tuotteista ja palveluista ovat kiinnostuneita.

En tiedä, mistä Google-mainonnassa maksan

Google-mainonnan tulosten seuraaminen on itseasiassa helppoa. Vaikka et välttämättä itse edes näe yrityksesi mainosta, näet mainonnan tulokset näppärästi kuukausiraportista. Jos raporttien tulkitseminen tuntuu vaikealta, saat siihen meiltä apua. Käymme mainonnan raportin kanssasi läpi joka kuukausi, tai harvemmin jos niin haluat.

On meidän yhteinen etu, että mainonta toimii yrityksellesi parhaalla mahdollisella tavalla. Raportista näetkin mainonnan laatupisteet, eli sen, miten hyvin mainos on toiminut. Tällä varmistamme, että mainokset ovat aina hyviä ja ne toimivat oikealla tavalla. Näet siis tarkalleen, miten mainonta on toiminut: kuinka paljon olet saanut kävijöitä verkkosivuillesi ja kuinka monta asiakasta on ottanut yhteyttä.

Mainonnalle määritellään aina tarkat tavoitteet ja nämä lähtevät yrityksen liiketoiminnasta. Tavoitteet ovat hyvin erilaiset, jos haetaan näkyvyyttä eli tehdään brändimainontaa verrattuna siihen, että halutaan myydä tuotteita verkossa tai haetaan tarjouspyyntöjä tai muita yhteydenottoja yritykseen. Mainonnalla voidaan tavoitella erilaisia asioita:

  • Haetaan lisää asiakkaita ostamaan erityisesti korkeamman katteen palveluitasi.
  • Varmistetaan, että nykyasiakkaat löytävät yrityksesi paremmin.
  • Rakennetaan parempaa mielikuvaa yrityksestä, eli tehdään brändimarkkinointia
  • Haetaan uusia työntekijöitä

Ei mainonnalla tavoiteta meidän asiakkaita

Tämä myytti kuuluu osastoon ”meidän yrityksen tuotteita ei voi mainostaa netissä”. Kaikkien yritysten, joiden tuotteita voi ylipäänsä myydä, voi myydä ja mainostaa myös netissä. Onnistumisen salaisuus on oikea kohdentaminen. Mainontaa suunniteltaessa päätetään tarkkaan, kenelle mainos näkyy ja mainonnan toimivuutta seurataan tulosten kautta.

Google-mainonnan etu on myös se, että maksat vain tuloksista, et silmäpareista. Mainoksesi tulee näkymään sadoille ja tuhansille verkkokävijöille, mutta maksat vain niistä, jotka mainosta klikkaavat ja tulevat sivuillesi. Toisin sanoen maksat niistä kävijöistä, jotka ovat kiinnostuneita yrityksesi tuotteista ja palveluista!
Olemme tottuneet selaamaan verkon eri sivustoja ja klikkaamme vain niitä linkkejä, jotka meitä aidosti kiinnostavat. Google-mainonnan erinomaisuus piilee myös siinä, että näkyy niille, jotka aktiivisesti etsivät yrityksesi tuotteita ja palveluita. Jos yritys tulee esiin ”kattoremontti Pori” -hakutuloksissa, voi olla varma, että tätä tietoa etsivä on kattoremonteista kiinnostunut eikä satunnainen kattoharrastaja.

Opi, kuinka kivijalkaliikkeen kannattaa mainostaa Googlessa.

Lataa Google-mainonnan opas

Fonecta? Mitä Fonecta Google-mainonnasta tietää?

Me tiedämme Google-mainonnasta paljonkin, ellemme jopa kaikkea! Hauska harhaluulo on, että Fonecta on hakupalveluita tarjoava yritys, kun olemme paljon muutakin. Olemme Suomen johtava digitaalisen markkinoinnin talo, olemme jo 20 vuoden ajan palvelleet suomalaisia yrityksiä ja meillä on takanamme jo yli 70 000 Google-kampanjaa.

Me tunnemme suomalaiset yritykset ja niiden tarpeet, asiantuntijamme ovat keränneet vuosien kokemuksen mainoskampanjoista ja he tietävät, mikä toimii ja mikä ei. Lisäksi varmistamme, että osaavien mainonnan asiantuntijoidemme osaaminen on jatkuvasti huipputasolla – kaikki mainonnan tekijämme ovat suorittaneet uusimmat alan sertifikaatit ja heillä on omalta alaltaan jatkuvasti koulutuksia, joilla varmistetaan, että olemme alan edelläkävijöitä.

En ole vieläkään täysin vakuuttunut

Jos vieläkin jokin asia mietityttää, niin tässä vielä pari asiaa, jotka kannattaa muistaa, kun pohdit Google-mainonnan aloittamista:

Budjettikatto

Mainoskampanjallesi asetetaan aina maksimibudjetti, jota ei koskaan ylitetä. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että mainonnasta tulisi yllättäviä kuluja, vaan voit luottaa siihen, että sovittu budjetti pitää.

Laskutus jälkikäteen

Me tiedämme, miten joskus budjetti voi yrityksillä olla tiukka. Siksi laskutamme mainonnan jälkikäteen, jolloin parhaassa tapauksessa olet jo ehtinyt kotiuttaa mainonnan kautta tulleet kaupat. Tuloksia mainonnasta voit nähdä parhaimmillaan jo 3 päivässä!

Suomenkielinen tuki

Saat meihin aina nopeasti yhteyden, asiakaspalvelumme vastaa noin 15 sekunnissa, lisäksi tavoitat meidän meilillä, chatissa tai vaikkapa somessa. Saat kaiken yhteydenpidon ja tuen suomen kielellä.

Mitä mainonnan aloittaminen sinulta vaatii?

Hyviä uutisia! Emme vaadi sinulta mitään. Halutessasi saat kyllä vaikuttaa kaikkeen, mihin haluat. Pääset ideoimaan kampanjan sisältöä ja vaikuttamaan suunnitteluprosessissa, mutta sinun ei tarvitse selvittää ja pyörittää kaikkea itse. Eli jos me vaikkapa valitsemme mielestäsi jonkun huonon hakusanan niin jätämme sen pois.

Markkinointi on tärkeä osa yritysten liiketoimintaa, mutta antamalla meidän hoitaa mainonnan, et joudu itse sen syövereihin vaan helpotat omaa työkuormaasi ja säästätä aikaa. Mahdollisia ongelmatilanteitakaan Sinun ei tarvitse pelätä, sillä me hoidamme kaiken.

Opi, miten mainostaa verkkokauppaa Googlessa.

Lataa Google-mainonnan opas

Mitä tapahtuu, jos hankin mainontaa tänään?

Hienoa olet jo päättämässä, että Google-mainonta auttaa yritystäsi menestymään? Mitä tapahtuu, kun valitset Fonectan kumppaniksesi?
Mainonta aloitetaan sillä, että määrittelemme kampanjan tavoitteet ja valitsemme yhdessä kanssasi yrityksellesi parhaiten sopivat hakusanat. Hakusanoiksi valitaan ne sanat, joilla asiakkaat niitä etsivät. Tässä meillä on apuna paitsi asiantuntemuksemme, myös Googlen hakusanatilastot, sillä aina yritys ei itse tiedä, millä sanoilla sen palveluita etsitään.

Seuraavaksi määritellään yhdessä vielä paikkakunta tai toimialue, jolla toimit, jotta mainos tulee näkyviin silloin, kun asiakas hakee yrityksesi palveluita toimialueellasi.
Ja muuta ei tarvitakaan – seuraavaksi laitetaan mainonta päälle – parhaimmillaan saat jo 3 päivässä ensimmäisiä tuloksia!

Aloita Google-mainonta jo tänään, niin voit nähdä tuloksia jo alle viikossa!